• Plaža kampa, kampiranje na plaži ob morju na Hrvaškem, najlepša plaža na Hrvaškem za družinske počitnice
  • ,
  • Plaža kampa, kampiranje na plaži ob morju na Hrvaškem, najlepša plaža na Hrvaškem za družinske počitnice
  • ,

STRAŠKO PLAŽA


Plaža kampa Straško šteje med najlepše plaže otoka Paga.

Plaža se razprostira na 2000 m obalnega prostora. Njen obalni del je prodnat, v morju pa je droben pesek. Zaradi teh značilnosti je ta plaža ena izmed najbolj atraktivnih na Hrvaškem. 

Gosti imajo v ponudbi na razpolago številne športno rekreativne vsebine, kot je odbojka na mivki, pedaline, sandoline, kajak, in najam jet-skija.

Dolž cele plaže kampa Straško se razprostira sprehajališče, na katerem se nahajajo različni gostiteljski objekti, kot so beach bari, palačinka bar, slaščičarne, INFO center Straško.


Lahko uživate tudi v različnih medicinskih in sproščevalnih masažah v neposredni bližini plaže kampa.
MODRA ZASTAVA


Plaža kampa Straško s svojo naravno lepoto ter spremljevalnimi vsebinami izpolnjuje vse kriterije in že vrsto let ponosno izobeša  Modro zastavo.

To nagrado dodeljuje združenje "Lijepa naša" najbolj urejenim plažam na Hrvaškem. Visoki kriteriji in standardi, ki jih je združenje predpisalo, so dokaz da se plaža kampa Straško z razlogom šteje med najlepše plaže severnega Jadrana. Modra zastava za plaže je mednarodni ekološki program zaščite okolja morja in obalnega prostora.


Modra zastava je danes v svetu zelo cenjena turistična znamka, ki vsem številnim turistom pomaga, da se lažje orientiraju pri izbiri destinacije. Modra zastava je najbolj priznan model ekološke vzgoje, izobraževanja in obveščanja javnosti, ko gre za skrb o morju in obalnem pojasu. 


Danes skorajda ni mogoče zamisliti, da bi kateremu prostoru rekli "najboljša plaža", brez tega mednarodno priznanega certifikata. Najboljše plaže otoka Paga, Novalje in Jadrana nasploh danes imajo to oznako.