• Kampi na Jadranu so popoln kraj za kampiranje na Hrvaškem, otoki, morje, sonce, plaže, z eno besedo hrvaški kampi.
 • Kampi na Jadranu so popoln kraj za kampiranje na Hrvaškem, otoki, morje, sonce, plaže, z eno besedo hrvaški kampi.
 • Kampi na Jadranu so popoln kraj za kampiranje na Hrvaškem, otoki, morje, sonce, plaže, z eno besedo hrvaški kampi.
 • Kampi na Jadranu so popoln kraj za kampiranje na Hrvaškem, otoki, morje, sonce, plaže, z eno besedo hrvaški kampi.

Kampiranje Na Hrvaškem

Hrvaška je dežela z dolgo tradicijo kampiranja v Evropi.

Tudi v časih ko je prihod na Jadran bil resnična avantura, ko je bilo treba iz evropskih držav s prikolico potovati skoraj 24 ur do prvega otoka in oddaljenega mesta, kampisti su prihajali na Hrvaško.

 • Glavne motive kampistov za prihod na Hrvaško lahko povzamemo:
 • Očarljiva pokrajina: gore, reke, gozdovi, jezera, potoki, ravnine, rti
 • Ohranjena narava: 8 nacionalnih parkov, 11 parkov narave, naravni rezervati in zaščitena področja, občudujoče pokrajine
 • Blaga mediteranska klima: dolga topla poletja, blage in prijetne jeseni in pomladi
 • Otoki in morje: 1.185 otokov, prodnate plaže, vsi morski športi in užitki v morju, ki je idealno za kopanje, zmerne valovitosti, plime in oseke
 • Obala: 1.777 km členovite obale s plažami, dragami, borovimi gozdi ter slikovitimi primorskimi mesteci in vasi
 • Vrnitev zdravju v ohranjeni naravi: kampiranje v naravi in ukvarjanje s športi,  kampistom pomeni vrnitev zdravju in lastnem ugodju
 • Hrvaška - resnična kamping destinacija: skoraj ena tretjina vseh obiskovalcev Hrvaške so kampisti, hrvaški kampi so različni, varni in prijateljski, na najljepših lokacijah in ob samem morju, v naravnimi okolji
 • Hrvaška je idealna za naturiste: glede na najdolžjo naturistično tradicijo v Evropi, že na daleč znane kampe in naselja, varnost, kakovost
 • Flora in favna: Hrvaška ima izjemno bogastvo in različitost (ornitološki rezervati, bogastvo podmorja, lov in ribolov)
 • Kulturna dediščina: 7 hrvaških lokalitet je uvrščeno na listo UNESCO-ja Svetovne kulturne dediščine; čudovita mediteranska mesteca, spomeniki, muzeji, zbirke. Mesta Dubrovnik, Split, Trogir, Poreč, Pula ...
 • Gastro doživetje: zdrava prehrana, v kateri prevladuje riba, zelenjava, oljčno olje, dobra vina...
 • Hrvaška je blizu: dostopna iz cele Evrope čez en dan vožnje, odkar so zgrajene nove avtocesta je še bližja; za tiste, ki so jim bolj všeč letala, na obali obstaja 6 letališč

Sta dva nagona, ki osebo napeljejo naj kampira na Hrvaškem: želja za svobodo in vrnitev naravi. Hrvaška je, kot država visoke varnosti in čudovite narave, ter številnih kampov, ravno idealna da izpolni te želje!

Hrvatska ima na razpolago naslednje namestitvene kapacitete:

Kamping segment znaša čez 24% skupnih namestitvenih kapacitet na Hrvaškem, ter stalno narašča.

V kampih na Hrvaškem v glavnem izkoriščate storitve z lastno opremo, toda v številnih kampih opremo lahko vzamete v najem, kot tudi kamp hiške, prikolice, šotore in mobilne hiške ali bungalove.

Hrvaški kampi so večinoma odprti od maja do oktobra, toda obstaja tudi večje število kampov, ki so odprti čez celo leto. Kampi, ki so odprti čez celo leto, morajo za to biti posebno urejeni (ogrevani sanitarni prostori, prostor za bivanje in pd.).
čez celo leto so odprti kampi v Istri, na otoku Pagu ter nekaj njih v Dalmaciji.

Različnost kampov, glede na velikost ali vsebine, varira od velikih kamp-naselj "mest" z različnimi vsebinami in ponudbo za prost čas, vse do velikega števila majhnih kampov, od katerih se okoli 300 večinoma nahaja v Dalmaciji.

Na Hrvaškem kakovost kampov stalno narašča. Delamo na parceliranju kampov, novih sanitarijah po evropskih kriterijih, gradijo se bazeni, urejujejo se novi manjši - mini kampi, posebej v Dalmaciji, ki so specializirani za selektivne oblike turizma, kot so ribiški kampi na rekah in ob morju, kampi ob naravnih znamenitostih, kot so nacionalni parki, ali kampi z zelo intimno atmosfero za družine z otroki.

Prav tako, tukaj štejemo tudi kampe, ki ponujajo aktivnosti aktivnega dela v sadjarstvu ali vinogradništvu, nabiranje agrumov in podobne aktivnosti.
Možnost najema nastanitev v kampih:

•    mobilne hiške v večini kampov,
•    bungalovi,
•    apartmaji,
•    vile

Vsi večji kampi imajo organizirano animacijo in vsebine za otroke, kar je evropski standard. Visoka raven gostiteljske in trgovske storitve v kampu, velik pomen pa ima tudi varnost gostov.

Na Hrvaškem je kampiranje v naseljih ob cesto prepovedano, za zdaj pa ni počitniških domov ali prenočišč za kamperje.

Vse več hrvaških kampov se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi priznanji in nagradami. V večini primerov gre za kampe s 4 zvezdicami.

Vodenje TOP CAMPING POOL-a je zaupano podjetju Master Studio d.o.o. iz Poreča,  voditelj in predsednik projekta je Jerko Sladoljev, člen uprave EFCO - Evropske federacije kamping organizacij. Do slej so pogoji za vhod v ta klub najkakovostnejših 20 ADAC-ovih točk, rumena ali rdeča ADAC plošča in najmanj 4 zvezdice po hrvaški nacionalni klasifikaciji.

Poseben poudarek je na kakovosti razmerja do gostov, zmanjšanju njihovih reklamacij, ter ravnanju s skupno kakovostjo.

Kamp Straško je v tem pogledu podvzel številne aktivnosti, da bi uvedli standard ISO 14001 za ravnanje s kakovostjo okolja, kot enim izmed predpogojev za vzdržljiv razvoj kampinga nasploh, zaradi njegove visoke odvisnosti o kakovosti narave, kot tudi set ukrepov za ravnanje s kakovostjo storitve in doživetja kampiranja na otoku Pagu.

Zaradi atraktivne narave in okolja je kampiranje na otoku na Hrvaškem je posebno doživetje,  kampiranje na otoku Pagu pa je še atraktivnejše zaradi dejstva, da je otok odlično povezan s trajektnimi linijami in še pomembnejše – z mostom.