• Kako Do Nas
  • Kako Do Nas
  • Kako Do Nas
  • Kako Do Nas

Kako Do Nas

Potujete z lastnim avtom ali vas zanimajo tudi drugi načini, na katere lahko pridete do nas? Na našim straneh lahko zvedete kako priti do nas po cestovni, zračni ali morski poti.

Na stranicah cestovnega prevoza lahko najdete detajlnejše informacije kako priti do Novalje. Tukaj prav tako lahko najdete pregled avtobusnih postaj v regiji ter kontakt podatke taksi služb v Novalji.

Najbližja letališča lahko najdete na straneh zračnega prevoza, kjer prav tako lahko preverite informacije o letih.

Stran z ladijskimi zvezami prinaša več informacij o trajektnoj liniji Prizna – Žigljen, katamaranski liniji Novalja – Rijeka ter o ostalih možnostih prihoda z ladjo v bližnja pristanišča Zadar, Rijeka ali Split.

PO CESTI


Ker je otok razen s trajektno zvezo, s svoje jugovzhodne strani s kopnom povezan tudi z mostom, do otoka Paga po cesti lahko pridemo z več strani. Če prihajate po severozahodni strani Hrvaške, do Novalje se najhitreje pride s trajektno zvezo PRIZNA - ŽIGLJEN.

Iz smeri Zagreba se do otoka Paga pride po avtocesti A1 do izhoda ŽUTA LOKVA – SENJ, potem se je v Senju treba priključiti na magistralno cesto v smeri juga. Trajektno pristanišče Prizna je od Senja oddaljena komaj 50 kilometrov.

Če prihajate iz smeri Reke, do Prizne pelja magistralna cesta. V tem primeru gre za 110 kilometrov dolgo potovanje dolž Kvarnersko obalo.

Iz Prizne proti otoku Pagu trajekti vozijo po plovbnem redu. V sezoni skoraj vsakih 30 minut. Od pristanišča Žigljen do 10 kilometrov oddaljenega kampa Straško, vas peljejo kažipoti. Na samem vhodu v Novaljo je označeno zavijanje za kamp Straško.

Če prihajate na otok Pag po južni strani, iz smeri Dalmacije po avtocesti A1 do izhoda POSEDARJE, od kod vas kažipoti peljejo za otok Pag in proti mostu, ki povezuje Pag in kopno. Prodolžite po otoški cesti do mesta Paga (cca 25 minut), ter ob samo mesto Pag prodolžite dlje po glavni cesti proti Novalji, zraven mest Šimuni, Kolan, Gajac ter ob plažo Zrće. Pred vhodom v sam center Novalje, kažipoti vas bojo napeljali do kampa Straško, hotela Liburnija ali hotela Loža.

Stanje v prometu lahko preverite na straneh Hrvaškega Avtokluba: www.hak.hr

Več informacij o taksi službah v Novalji lahko dobite na straneh TZ-a Novalje.

AVTOBUSNA POSTAJA

PO ZRAKU


Če prihajate z letalom, je Zadrsko letališče najbližja in logična izbira. V blizini je tudi letališče Reka (130 km). Letališči Split in Zagreb sta oddaljeni komaj 200 km od Novalje.

PO MORJU


Po morju na otok lahko pridete iz nekaj smeri, to pa je veliko lažje zahvaljujoč bližini Zadra, ki je s italijansko obalo povezan s trajektno linijo za Ancono. Trajekt na relaciji Prizna - Žigljen povezuje s kopnom skoraj vsakih 30 minut, katamaran pa vozi vsak dan na relaciji Novalja - Reka.

Vozni red ladijskih linij lahko najdete na naših web straneh ali na www.jadrolinija.hr.