• Faq
  • Faq
  • Faq
  • Faq

Faq

1. Kako pridem do kampa Straško?
Potujete s svojim avtomobilom ali vas zanimajo tudi druge možnosti prihoda do nas? Na naših straneh lahko izveste, kako priti do nas po cesti, zraku ali morju.

2. Kako lahko rezerviram namestitev?
Rezervacijo je mogoče urediti samo pisno. Na naših spletnih straneh je obrazec za povpraševanje, lahko pa nas zanj poprosite z e-sporočilom: strasko@hadria.biz
Rezervacije sprejemamo tudi po faksu na številko:  +385 (0)53 663 430.
Odgovor na svoja vprašanja boste dobili v 24 urah (razen med prazniki in dela prostimi dnevi).
Za potrditev rezervacije je treba izvršiti plačilo akontacije (30 %), ki se bo odštela od skupnega računa.

3. Kako lahko vplačam akontacijo?
Akontacijo (30 %) je mogoče vplačati na več načinov – prek bančnega transferja na naš račun ali s plačilom on-line s kreditno kartico na naših spletnih straneh.

Vplačilo on-line je mogoče izvršiti na: payment.kampstrasko.com

Pri vplačilu on-line bodite pozorni na to, da so podatki pravilno vneseni; v polje ZNESEK morate vpisati številčni znesek s piko (npr. 1234.56).
Obstaja več kombinacij vnosa ŠTEVILKE PONUDBE (npr. 1514, 1514/2014, 1514/2014, 1514-2014). Ko vnesete določeno kombinacijo, sistem ne bo več dovolil naknadnega vnosa iste kombinacije.

Vplačilo z računom je mogoče izvršiti na:

HADRIA D.O.O.
HYPO ALPE ADRIA BANK DD ZAGREB
Slavonska avenija 6, 10000 Zagreb
S.W.I.F.T. Code: HAABHR 22
IBAN: HR59 2500 0091 1010 50945


4. Kako lahko spremenim ali odpovem rezervacijo?
Zamenjavo datuma prihoda ali odhoda lahko uredite samo pisno (e-pošta, faks) in velja, če jo pisno potrdi oddelek za rezervacije. Odpoved rezervacije je se lahko izvrši po e-pošti, in sicer najmanj 31 dni pred prihodom; le v tem primeru vam povrnemo znesek vplačane akontacije, zmanjšane za bančne stroške. Če odpoved ni podana pravočasno oz. gost ne pride, vplačano akontacijo zadržimo.

5. Kako vem, da je moja rezervacija potrjena?
Po prejetju vplačila po e-pošti potrdimo vašo rezervacijo.

6. Zakaj ni mogoče rezervirati določene številke?
Rezervacije v kampu opravljamo izključno po conah – PREMIUM ali GOLD. Rezervacije ne opravljamo za določene številke, vendar se vedno potrudimo izpolniti želje svojih gostov.

7. Ali lahko v recepciji plačam z evri?
V recepciji kampa na žalost ne morete plačevati z evri. Mogoče je plačilo s kunami ali s kreditnimi karticami Maestro, Mastercard, American in Diners. V sklopu recepcije kampa Straško je tudi menjalnica.

8. Ali lahko dobim otroško posteljico?
Če potrebujete otroško posteljico, lahko to navedete že pri povpraševanju za rezervacijo. V kampu Straško ni dodatnega doplačila za uporabo otroške posteljice.

9. Član naše družine je invalidna oseba. Katere objekte nam priporočate?
Kamp Straško ima na voljo mobilno hišico, ki je popolnoma prilagojena invalidnim osebam. Tudi v vseh sanitarijah v kampu so na voljo prhe in stranišča, prilagojeni invalidom, na plaži pa so zanje posebni dostopi v morje in električno dvigalo.

10. Lahko s sabo pripeljem hišnega ljubljenčka?
Hišni ljubljenčki so v kampu Straško dobrodošli, vendar je za njih potrebno posebno doplačilo v recepciji. Lastnik je dolžan ob prijavi pokazati »potni list« svojega hišnega ljubljenčka.
Priporočamo vam, da ob rezervaciji namestitve navedete, da boste s sabo pripeljali hišnega ljubljenčka.

11. Kdaj je mogoče vstopiti v sobo/mobilno hišico/na parcelo?
Recepcija v kampu je odprta 24 ur, vendar se je mogoče prijaviti le od 7. do 22. ure.
V kampu Straško je parcela za novega gosta prosta po 12. uri. S parcele se lahko odjavite vsak dan po 12. uri.
Mobilna hišica v kampu je na dan prihoda pripravljena od 17. ure naprej, na dan odhoda pa se morate odjaviti do 10. ure.

12. Kako lahko v objektu uporabljam internet?
PIN za dostop do interneta lahko dobite v recepciji ali infocentru kampa. V kampu Straško je gostom na razpolago brezplačni dostop do wi-fi interneta v celotnem kampu.

13. Kje je najbližja zdravstvena ustanova?
Zdravstveni dom Novalja je ob vstopu v mesto Novalja. Nujna medicinska pomoč je na razpolago 24 ur na dan.

14. Kje lahko dobim brošure in/ali karte o kolesarskih poteh?
V recepciji naših hotelov in kampov ali v infocentru v kampu so na razpolago razne brošure o Novalji in širši okolici. Med brošurami je tudi kolesarska karta otoka v več jezikih.